שאלה לגבי מיץ ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/03/2007 | 21:49 | מאת: מיכאל

שלום! מדי פעם אני נוהג לשתות מיץ של גזר, מלפפונים, סלרי וסלק יש לי כמה שאלות 1. אנשים אמרו לי, לא אחד אלה כמה כדי שגוף יספוג את המיץ טוב, צריך להוסיף כפית אחד של שמן זית או משהו כזה, אם לא אז זה כאילו לא שתית, כל המיץ יוצא החוצה ולא נספג כלום. האם זה נכון? 2. על הסלק אמרו לי שאחרי סחיטה לא טוב לשתות מיד, אלה לשים במקרר במשך שעתיים ואחר כך להוסיף מיצים אחרים כמו של גזר ומלפפון ואז לשתות 3. לגבי הוספת שמן(במידה וזה נכון), האם מוסיפים לכול סוגי מיץ ירקות או רק לסוג מסויים? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
02/03/2007 | 07:32 | מאת: צביקה קורן

מיכאל שלום, לשאלה 1 ו 3 - כדאי להוסיף כפית שמן למיצים כתומים המכילים בטא קרוטן. הסביבה השומנית מסייעת לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן ובטא קרוטן הוא אחד מהם. אל תאמין לאנשים חסרי ידע שאומרים שאם לא מוסיפים שמן "אז זה כאילו לא שתית, כל המיץ יוצא החוצה ולא נספג כלום". אלה שטויות! במיץ גזר ובמיצים האחרים יש שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים כלורופיל ואנטיאוקסידנטים שנספגים בגוף גם ללא הוספת שמן. כפי שציינתי השמן נחוץ רק לספיגה של ויטמינים מסיסים בשמן (A, E, D, K ). אגב גם אם לא תוסיף שמן יש ספיגה מכיוון שגם במעיים יש שומנים. לגבי הסלק - אני לא מכיר את התיאוריה הזאת ולא תומך בה. ואני לא ממליץ לאכול ירקות קרים מהמקרר או לשתות מיץ קר (או מים קרים או כל שתייה אחרת). לא רצוי לשתות מיץ סלק לבד אלא לערבב אותו יחד עם ירקות אחרים. בהצלחה ושבת שלום צביקה קורן

03/03/2007 | 22:03 | מאת: מיכאל

קודם כל תודה על התגובה! אני רק רוצה לוודא שהבנתי את הדברים נכון אז, כמו שהבנתי אפשר לשתות מיץ סלק מיד לאחר סחיטה (בצירוף עם מיצים אחרים, אני מעבב אותו עם מיץ גזר, מלפפון וסלרי) ואין צורך לחכות בכלל אם מוסיפים שמן, איזה שמן מומלץ? אני מוסיף שמן זית בכבישה קרה האם לשתות מיץ קישואים במקום מלפפון? אני שואל כי פעם שתיתי מיץ קישואים יחד עם גזר וסלק ומשום מה זה נתן לי הרגשה מאד לא טובה, לא יודע אם זה הייה בגלל קישואים או משהו אחר שוב, תודה!

מנהל פורום תזונה טבעית