שאלה בנושא שילובי מזונות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה רציתי לדעת האם יש מזונות שלא כדאי לצרוך ביחד או בסמיכות מחשש לראקציות כימיות בקיבה שיקטינו את הערכים התזונתיים של המזון או יגרמו להופעת גורמים שליליים. והאם יש שילובים שמועילים לספיגת החומרים המזינים. ידוע לי שזה הרבה מידע, אולי תוכל להפנות אותי לאיזשהו אתר בנושא תודה עידן
עידן שלום אכילת חומרים המכילים הרבה זרחן יחד עם מזונות המכילים סידן מקטינה את ספיגת הסידן במעי . מזונות המכילים ברזל ביחד עם מזונות המכילים חומצה אסקורבית מעלים את ספיגת הברזל במעי . עלים ירוקים מכילים חומצה אוקסלית המקטינה את ספיגת הסידן במעי. כנ"ל מזונות המכילים חומצה פיטית מקטינים את ספיגת הברזל במעי. ליקופן הנמצא העגבניה יספג טוב יותר כאשר הוא מבושל עם שמן להלן אתר המדבר על חלק קטן מאוד של הדברים . בברכה ובהצלחה טובה בר שאן
אודה לך אם תוכלי לשלוח את הקישור שוב עידן
אשמח אם תוכלי לשלוח אותו שוב עידן