ספיגת סידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/12/2006 | 21:52 | מאת: יגאל

לצוות המשיבים . אודה מראש עבור הבהרה בנושא ספיגת סידן. מאחר וידוע שיכולת ספיגת הסידן מוגבלת ממילא, מה היתרון למזון בעל תכולת סידן גבוהה במיוחד [כמו למשל חמאת טחינה 1100 מ"ג] לעומת מוצר דומה בעל תכולת סידן פחותה, אם ממילא הגוף לא יספוג את רוב הסידן.

לקריאה נוספת והעמקה
22/12/2006 | 07:51 | מאת: צביקה קורן

יגאל שלום, ישנם גורמים רבים המשפיעים על ספיגת הסידן (ו"בריחת הסידן") בגוף כמו: בעיות הורמונליות, מחלות מעיים ואחרות, תרופות, עישון, צריכת קפאין (קפה, קקאו, קולה), מלח, משקאות מוגזים, סוכרים, עודף חלבון מהחי (עודף זרחן), חוסר פעילות גופנית, חוסר חשיפה לשמש ועוד. לאור כל זאת כדאי מאד לצרוך מזון עשיר בסידן איכותי ולהימנע מצריכת מזונות ש"זורקים" סידן מהגוף או מונעים ספיגתו. מציע לך לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי את תקציר ההרצאה בנושא. בהצלחה צביקה

22/12/2006 | 08:41 | מאת: אלישבע

האם "משקאות מוגזים", אותם ציינת בהקשר לנדון בין הגורמים לבריחת סידן, כוללים גם סודה רגילה (כלומר - לא ממותקת, לא קולה, לא גזוז וכו', אלא סתם מי סודה)?

מנהל פורום תזונה טבעית