קפה נטול קפאין
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום כיוון שאני בהיריון אני משתדלת לשתות לא יותר משני ספלי קפה ביום. לאחרונה קניתי קפה נטול קפאין אך שמעתי מחברה שהתהליכים שהוא עובר להוצאת הקפאין עושים אותו רעיל וגרוע בהרבה מקפה רגיל. האם יש אמת בדברים אלו? אשמח לתשובה .
לקריאה נוספת והעמקה
אלונה שלום, כדי לסלק את הקפאין משתמשים בכמה חומצות, דבר שהופק את המשקה הזה למזיק ומיותר. מומלץ מאד להימנע בתקופת ההריון מקפאין, אספרטיים, אלכוהול וניקוטין. כדאי גם להגביל את כמות המלח. אל תקשיבי לעצות המרגיעות ש"שתי כוסות ביום" זה בסדר. על נזקי הקפאין תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי ("חומרים מזיקים במזוננו"). השתייה המומלצת: מים, תה צמחים ומיץ ירקות. אפשר להתפשר על סודה, סיידר, מיץ "טבעי" שמוכרים בסופר ובירה שחורה. בהצלחה צביקה
הוצאת הקפאין מהקפה נעשית באמצעות חומרים כמו אצטון, כלורופורם וכוהל.