יין אדום

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/11/2006 | 13:56 | מאת: yair5505

שלום רב, כשאומרים שבריא לשתות יין אדום (בערך כוס ליום), האם הכוונה גם ליין של קידוש כגון: פופדידא או יישן נושן? (שנייהם זולים יחסית ומאד טעימים לי) או שמא הכוונה ליין יבש (שהוא בדר:כ יקר יותר ופחות טעים לי)? מה הקריטריונים ליין בריא? האם גם מיץ ענבים של תירוש בריא? יאיר

לקריאה נוספת והעמקה
06/11/2006 | 11:10 | מאת: צביקה קורן

יאיר שלום, השאלה מי אומר ש"בריא לשתות יין אדום (בערך כוס ליום)". אני לא ממליץ לשתות יין בגלל שפע הנזקים הבריאותיים שהאלכוהול עלול לגרום. לצערי המחקרים האחרונים המעודדים שתיים אלכוהול ויין אדום עלולים להגביר את מגיפת האלכוהוליזם במדינה ובעולם. מעט מאד אנשים שותים במינון המומלץ. יין לקידוש ומיץ ענבים עשירים מאד בסוכר וכן לא מומלצים לשתייה, למרות שגם הם מכילים את החומרים המועילים. אני מעדיף להמליץ לחברי ולמטופלי לאכול ענבים אדומים עם הקליפה והגרגינים ולקבל את כל נוגדי החימצון החיוניים ממזון טבעי ולא מאלכוהו, קקאו או קפאין. אגב, על נזקי האלכוהול תוכל לקרוא ב"ספר התרופות" או בפרק המאמרים באתר שלי "חומרים מזיקים בתזונתנו". בהצלחה צביקה

22/11/2006 | 10:26 | מאת: אלי

לפי תשובתך המנהג היהודי לקדש על היין בליל שבת ובשבת, לשתות "לחיים" באירועים חגיגיים וכו' - לא מומלץ. אז אחד הסממנים היחידים שנותרו לנו כעם, המלכדים את הדתיים והחילונים, פסול? האם נותרו לך מאפיינים יהודיים אחרים כלשהם, שבלעדיהם אוליי מוטב לנטוש את היהדות ואת ביטויה העיקרי - מדינת ישראל?

מנהל פורום תזונה טבעית