שומנים שיש להיזהר מהם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/10/2006 | 07:15 | מאת: רננה

בירחון 'מנטה' מתפרסמת כתבה מקיפה על סוגי השומן השונים ותרומתם (או אי תרומתם) לבריאות. בסעיף "ממה להיזהר" מוזכרים טחינה וגרעיני חמניות - שני מוצרי מזון בסיסיים בתפריט שלי (כמו גם בתפריט של הרבה טבעונים או שוחרי בריאות אחרים). הנימוק: "חיוני לצרוך אותם בהגבלה, מאחר שלפי המחקרים, בגלל המבנה הכימי שלהם הם נוטים להתחמצן בקלות, ולכן הם מעודדים יצירת רדיקלים חופשיים הגורמים לחמצון הכולסטרול. כמות גדולה של שומנים אלה גם מביאה ליצירה של חומרים מעודדי דלקת, הידועים כיום כאחד הגורמים הראשונים בתהליך היווצרות טרשת עורקים." אני בהלם! מה פירוש "בהגבלה"? אם הם גורמים לרדיקלים חופשיים וטרשת עורקים, הרי שגם "בהגבלה" םה מסוכנים, לא? הנה הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3065706,00.html הנה הפיסקה הרלוונטית: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3065706,00.html#69699

לקריאה נוספת והעמקה
14/10/2006 | 21:42 | מאת: צביקה קורן

רננה שלום, גם אני קראתי את המחקרים האלה. אני מציע לך לא להבהל ולא לדאוג. בריאותם הטובה של אוכלוסיית הטבעונים והמספר הנמוך יחסית של טרשת עורקים ומחלות לב בקרבם לעומת אוכלי הבשר והדגים אומרת הכול. המחקרים טוענים שבשנים האחרונות אנשים צורכים יותר שמנים העשירים באומגה 6 לעומת אומגה 3. המקור הטוב לאומגה 3 בתזונה הטבעית הוא פשתן טחון ואגוזי מלך. לסיכום, אם תזונתך טבעית / טבעונית, מגוונת ומאוזנת אין מקום לדאגה. המחקרים האלה נעשו בקרב "אוכלי הכל" ולא בקרב צמחונים וטבעונים. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית