קינואה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/10/2006 | 17:48 | מאת: אלי

מהן תכונות הקינואה מבחינת ויטמינים, מינרלים, חומצות וכן ערך גליצמי וסוג הפחמימות? האם בסך הכל זהו מזון בריא, שתכונותיו החיוביות עולות על השליליות?

לקריאה נוספת והעמקה
12/10/2006 | 22:01 | מאת: צביקה קורן

אלי שלום, הקינואה הוא מזון מעולה, עשיר בחלבון, ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. לא ידוע לי על "תכונות שליליות". בקשור שלהלן תוכל למצוא פירוט של ערכים תזונתיים של קינואה ומזונות נוספים. http://naturemed.co.il/in_food.html בהצלחה צביקה

13/10/2006 | 08:43 | מאת: אלי

צביקה שלום רב, תודה על תשובתך והקישור אליו הפנית אותי. מצאתי בו שאחוז הפחמימות בקינואה הוא 82. אין שם פרטים על סוג הפחמימות - מורכבות או פשוטות - ועל האינדקס הגליצמי של קינואה. האם אחוז פחמימות כנ"ל אינו גבוה יתר על המידה? ואם חלק מהפחמימות של המזון הזה פשוטות, האם זה תואם את הצרכים הבריאותיים שלנו? האם האינדקס הגליצמי של מזון זה איננו גבוה במיוחד (לעומת מזונות דומים, כגון קוסקוס, אורז וכיו"ב)? חג שמח. אלי

15/10/2006 | 21:02 | מאת: אלי

צביקה שלום, ראשית, ניסיתי למצוא את קינואה באינדקס המזונות בקישור אליו הפנית אותי, אולם קיבלתי מסך ריק, אף כי לחצתי לכניסה לאינדקס המזונות בהתאם להנחיית האתר הנ"ל. לא ברור לי כיצד ניתן להיכנס אליו בדרך אחרת כלשהיא. שנית, מה שרציתי לדעת לגבי קינואה הוא הרכבה התזונתי וכמו כן ובעיקר את ערכה הגליצמי. אודה לך אם תשיבני על שני הדברים הנ"ל.

מנהל פורום תזונה טבעית