שמרי בירה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כידוע שמרי בירה עשירים בקבוצת ויטמינים B. הנני טבעוני והשאלה האם האם שמרי בירה נחשבים כמזיקים בדומה לשמרים אחרים כגון שמרי אפיה? היכן עוד יש לטבעוני מקור טוב לויטמינים מקבוצת B? בתודה
שאול שלום אכן בשמרי הבירה יש כמות יפה של ויטמיני B (מלבד ויטמין B12 ?) אך גם כמות רבה של זרחן. לכן עדיף לא להגזים באכילה של שמרים אילו על מנת לא ליצור חוסר איזון בין זרחן לסידן בגוף. מקור טוב לויטמיני B תמצא בדגנים מלאים כמו חיטה מלאה , אורז מלא , גרעינים וכו' . אני כותבת לך סיכום של הבדל בין שמרי בירה חיים המשמשים להתססת הבירה לבין שמרי בירה הנמכרים כתוסף מזון. שמרי בירה הם שמרים מסוג זכרומיציס (Saccharomyces cerevisiae). בארה"ב מבדילים בין Brewer's yeasts לבין nutritional yeasts. Brewer's yeasts הם שמרים חיים מסוג זכרומיציס, המשמשים בתהליך תסיסת הבירה. בעבר השתמשו בשאריות השמרים שנותרו לאחר התססת הבירה כתוסף מזון, לאחר הפיכתם ללא פעילים. לשמרים אלה טעם מר וטעמה של הבירה ניכר בהם. מאוחר יותר החלו לגדל את אותם שמרים במיוחד למאכל. השמרים מיובשים בחום גבוה שהורג את השמרים והופך אותם ללא פעילים, חסרי יכולת ריבוי או תסיסה. התוצאה נקראת Nutritional yeasts או המוצר הידוע בעברית כ"שמרי בירה". כיום הסוג הראשון משמש רק בתעשיית הבירה ובחנויות הטבע יש רק את ה nutritional yeasts המשמשים כתוסף מזון. בהצלחה טובה בר- שאן
,תודה על ההסבר המלא והמקצועי. 1. אני מסיק שהיות ושמרי בירה מחוממים בחום גבוהה שהורג את השמרים והופך אותם ללא פעילים אזי הם כבר לא נחשבים כמו שמרי אפיה שיש הטוענים שהם מזיקים ומגבירים פטריות וטפילים בגוף? 2. האם לשמרי הבירה החיים יש יתרון בריאותי ? מהו? והאם יש מקורות/ספקים שבכל זאת ניתן להשיג אותם? ( מלבד להתחיל לשתות בירה). 3. "לא להגזים באכילתם" --עד איזה כמות ביום זה נחשב סביר?