עלי גפן טריים בתפריט - ערכם התזונתי?
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה שלום תודה על תשובותיך המפורטות מקצועית, לכל שואל/ ת בפורום שימושי ונוח ללמוד ממך רבות מעיון בפורום כשעלי הגפן במיטבם בעונת הענבים, אני מרבה לשלבם בתפריט בצורת מחית ו/או המאכל הלאומי: במילוי אורז בסמטי מלבד היותם אכילים וטעמם החמצמץ, לא ידוע לי כלום על תכונות עלי גפן ברפואה העממית האם מומלץ לצמצם באכילתם - דוגמת עלי תרד המכילים חומצה אוקסלית? זו, ידועה כמפריעה בספיגת ויטמינים ומינרלים? האם תוספת מיץ לימון טרי פוגמת בערכם של ירקות עליים האם יש דמיון בערכם של ירקות עליים כגון: עלי תרד, עלי סלק, עלי גפן, כיו"ב? תודה על התשובה שבת שלום שרי
שרי שלום, תודה על המשוב החיובי. לצערי אין לי הרבה מידע לגבי עלי הגפן למעט העובדה שהם עשירים באנטיאוקסידנטים (במיוחד אלה שנמצאים לאחר מכן בקליפת הענבים). אין בהם חומצה אוכסלית, אבל יש הרבה כלורופיל, סיבים תזונתיים ומינרלים. אפשר לצרוך את העלים הצעירים בסלט , ללא בישול. העלים הגדולים יותר יכולים לשמש כמצע ל"ממולאים". אין מגבלה לגבי צריכתם, אבל כמו בכל דבר לא כדאי להגזים. כדאי כמובן להשתמש בעלים שלא רוססו ולא גופרו. אגב, ברפואת הצמחים משתמשים בחליטה של עלי גפן להורדת לחץ דם, לבעיות בכלי הדם (לדוגמה: טיפול בדימומים, כאב ודלקת מטחורים), לטיפול בפרונקלים וכהכנה ללידה. תוספת מיץ לימון לא פוגעת בערכם של ירקות עליים - הוא משפרת את ספיגת הסידן שבהם. בהצלחה צביקה