סוג השומן בטחינה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/07/2006 | 12:09 | מאת: טל

האם השומן בחמאת שומשום מלא/טחינה הור רב בלתי רווי שלכן כדאי להמעיט באכילתו או חד בלתי רווי שאין הגבלה בצריכתו (מלבד אם יש בעית מישקל) אני פשוט קוראת באינטרנט גרסאות סותרות תודה

לקריאה נוספת והעמקה
01/07/2006 | 15:36 | מאת: צביקה קורן

טל שלו, כדאי שתדעי שבכל מזון שומני יש את כל סוגי השומן. העניין הוא היחס ביניהם. לדוגמה בשמן זית יש כ70% שומן חד בלתי רווי והשאר שומן רווי ורב בלתי רווי. השומן בבשר רווי ברובו, אבל יש בו גם מעט שומן חד בלתי רווי ורב בלתי רווי. בטחינה יש יותר שומן רב בלתי רווי ופחות שומן חד בלתי רווי. עם זאת, מדובר במזון איכותי, חיוני ומומלץ שלא כדאי להימנע ממנו בגלל "מחקרים אחרונים" על היחס בין אומגה 6 לאומגה 3. מי שניזון ממזון טבעי ומאוזן לא צריך לדאוג ליחסים האלה. אני מציע להשאיר את הדאגה לניזונים מצ'יפס, פלאפל, מזון מטוגן אחר, שוקולד, גבינות שמנות, גלידה, מרגרינה, חמאה ומשמנים אחרים שאינם מכבישה קרה. אני ממליץ לצרוך חמאת שומשום ולא טחינה. חמאת שומשום עשירה יותר בסידן ובברזל. בהצלחה צביקה

01/07/2006 | 19:48 | מאת: טל

תודה. חמאת שומשום מאוד טעימה. ולגבי זיתים- האם זה נחשב מזון איכותי או שבגלל כמות המלח הרבה הוא לא. חשוב לי לציין שאני מקפידה לקנות זיתים שלא בקופסת שימורים- זיתים סורים בקועים מחנות טבע- הצנצנת מכילה בנוסף לזיתים: מלח(נדמה לי לא מעט בכלל לפי הטעם), שמן זית, לימון ושום

מנהל פורום תזונה טבעית