לגבי דייסת השיבולת שועל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
כתבת שעדיף להמנע מחלב בדייסה. האם זה בגלל הטבעונות או שיש מרכיב שאינו בריא בחלב?
לקריאה נוספת והעמקה
שירי שלום, א. השילוב של חלב (חלבון) עם שיבולת שועל (עמילן) לא מתאים מבחינת צירופי מזון ועלול לגרום לקשיי עיכול (צרבת, גזים וכד') אצל חלק מהאנשים. בחלב יש הרבה מרכיבים לא רצויים כמו חומרי הדברה, תרופות, הורמונים, שומן רווי ועוד, אבל זהו מוצר מזון בסיסי אצל הרבה אנשים, במיוחד כאלה שלא אוכלים בשר. לכן אני ממליץ למי שחייב לאכול מוצרי חלב, להסתפק ביוגורט (רצוי מעיזים) וגבינות לא שמנות. בהצלחה צביקה