3 שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/05/2006 | 14:11 | מאת: נעהמ

איזה דגנים ניתן לאכול לא מבושלים (פרט לשיבולת שועל)? איזה קטניות ניתן לאכול לא מבושלות? ובכלל מה נכלל במשפחת הקטניות (חוץ משעועית עדשים חומוס ואפונה)?

לקריאה נוספת והעמקה
15/05/2006 | 21:51 | מאת: צביקה קורן

נעמה שלום, את כל הדגנים ואת כל הקיטניות צריך לבשל וגם שיבולת שועל מזינה יותר וקלה לעיכול כשהיא מבושלת. אשר לאכול נבטוטים של עדשים ללא בישול, אבל צריך לדעת להנביט. את הנבטוטים של שאר הקטניות צריך לבשל. משפחת הקטניות כוללת: עדשים, חומוס, פול, אפונה, שעועית, לוביה, סויה, מאש ועוד. בהצלחה צביקה

15/05/2006 | 23:05 | מאת: נעמה

1- קראתי שמותר לאכול נבטוטי קטניות קטנות (חילבה, עדשים...) ואתה אומר שלא... מה מבדיל את העדשים משאר הקטניות הקטנות? 2- האם בוטנים זה קטניה? 3- אני וחבר שלי אכלנו גריסי פנינה מבושלים וזה עשה לנו גזים נוראיים. מדוע? 4- אתה יכול להדגים בבקשה כיצד ניתן לקבל כמות מספקת של חלבון (במקרה שלי 60*0.8= 48) ביום נתון, מבלי לצרוך חלבון מן החי יותר מפעם אחת?? אני משתגעת

מנהל פורום תזונה טבעית