חמש קושיות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
1האם בטונה במים יש חומר משמר (למרות שלא מצוין)? 2האם כדאי להימנע משמרים? 3כיצד (או איפה אני יכול למצוא כיצד) אני יכול להכין לחם ללא שמרים מדגן מלא שאינו חיטה? 4מהו השמן שהכי פחות נורא לחמם אותו? 5האם כדאי לצרוך עגבניות תפו"א וחצילים (הבנתי שיש בהם חומר רעיל...)?
מעיין שלום, 1. בטונה משומרת (בקופבה) יש חומר משמר, הרבה מלח ושאריות פח. 2. לאנשים הסובלים מפטריית קנדידה במעיים מומלץ להימנע משמרים. אחרים יכולים לאכול אותם בלחם מלא (לא בעוגות, חלות ולחם לבן). 3. בכל ספר בישול הכולל פרק על אפייה, או בחיפוש פשוט בגוגל. 4. יש ויכוח בנושא - אני בעד שמן זית. חימום - אפשרי, טיגון - מאד לא מומלץ! 5. כדאי לאכול עגבניות - יש בהן חומרים מועילים לבריאות. אם אין בעיית מפרקים, גאוט וכד', אין בעיה לאכול חצילים, תפוחי אדמה, פלפלים (סולניים). בהצלחה צביקה
איך ייתכן שבטונה משומרת (בקופבה) יש חומר משמר והרבה מלח. ולא מצוין כך ברכיבים?????????????