אומנות ההשרייה??
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי שבשיטתה של אן ויגמור יש חשיבות רבה להשרייה. הן עקב שיחרור מעכבי אנזימים והן מפאת תחילת פירוק אבות המזון. האם הפרטים הנ"ל נכונים?! ואם כן הרי מדובר באומנות חדשה לגמרי: מה להשרות (ויותר חשוב מה לא)? מהו הזמן האידיאלי להשריית מאכלים שונים (אולי יש לינק)? האם יש חסרונות להשרייה?
נפתלי שלום, אכן כן - בשיטת אן ויגמור ממליצים להשרות הכל - קטניות, דגנים, שקדים, אגוזים ופירות יבשים. לגבי הקטניות והשקדים ההשרייה מעודדת יצירה של אנזימים, ויטמינים ומינרלים ומקלה על עכול המזון. גם פירות יבשים מושרים כדי להפוך אותם פחות סוכריים ולהקל על עיכולם וספיגתם בגוף. ההשרייה מקצרת את משך הבישול של דגנים וקטניות. פרטים נוספים תוכל למצוא בספרה המצויין של דר' פנינה בר סלע - "התחדשות", או באתר האינטרנט שלה, או באתרים נוספים ברשת (באנגלית) העוסקים ב raw food . כפי שאמרתי לך בעבר, אני מאד ממליץ שתפנה ליעוץ אישי אצל נטורופת או תזונאי טבעי ושם תוכל לקבל תשובות לכל השאלות החשובות והמעניינות שלך. בהצלחה צביקה
קראתי כדי למנוע גזים אחרי אכילת עדשים צריך להשרות את העדשים עם LACTOBACILLUS CASEI AND LACTOBACILLUS PLANTARUM איפה אני יכולה למצוא והאפ זה כדורים או צמחים .תודה מראש .דורה