מספר שאלות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
1- האם זה נכון שהוספת חילתית בעת בישול קטניות מונעת גזים? 2- האם נבטי קטניות נחשבים קלים לעיכול (לא ביחס לקטניות, בכלל)? 3- היכן אני יכול למצוא מתכוני מיצים המכילים מינרלים בכמויות עצומות (מיץ ברזל...)? 4- מה עדיף ביצה עשויה קלות או עשויה כהוגן? 5- מהו האלכוהול הכי פחות איום ונורא אחרי יין? היכן אני יכול למצוא טבלת ערך קלורי של יינות שונים?
מעיין שלום, 1. לא ברור לי מה זה "חילתית". 2.נבטי קיטניות קלים יותר לעיכול בגלל שינוי היחס בין החלבון לעמילן ולשומן בקיטניה. בנבטים יש גם אנזימים, ויטמינים ומינרלים שהצמח מייצר כדי לאפשר לעצמו להפוך לשיח. 3. יש ספר הנקרא "ספר המיצים" מאת בלאור. מיץ עשב חיטה מכיל "מינרלים בכמויות עצומות" וגם מיץ ירקות שהזכרתי מספר פעמים המורכב מקישוא, מלפפון, גבעול סלרי, פטרוזיליה, גזר וסלק. 4. עדיף להרתיח את הביצה 5 - 10 דקות. הגזמה לא מומלצת לשום כיוון. 5. אני ממליץ להימנע משתיית אלכוהול. בהצלחה צביקה
מהו היחס בין הירקות שאתה משתמש בו במיץ: קישוא ,מלפפון, גבעול סלרי, פטרוזיליה, גזר וסלק?