מספר תהיות על בית המרקחת של הטבע

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/04/2006 | 13:56 | מאת: נפתלי

1- בהכנת מיץ תרד, האם הברזל זמין יותר מאכילת תרד? וככלל, אם סחיטת מיץ מירקות מפרידה בין הסיבים לנוזלים- אזי קיימת הפיכת מינרלים לזמינים יותר?? כל סוגי המינרלים? 2- ביצה מקבלת את הציון 100 בדירוגה כחלבון איכותי. אם אוכל חלבון נוסף יחד עם הביצה, תתרחש הפרה של האיזון האמיני המושלם של הביצה ודירוגה ירד? 3- מה היחס שצריך להיות בין קטניות ודגנים על מנת שיווצר חלבון שלם? 4- האם קיים בטבע מצב בו יש סידן ללא ויטמין D? 5- על שום מה ההפרדה בין ירקות ופירות? (בהקשר לשאלה 1, חשבתי לרקוח מיץ תרד ותפוזים כתחליף ברזל. כדאי?)

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2006 | 21:31 | מאת: צביקה קורן

נפתלי שלום, לצערי נקודת המבט שלך על המזון מוטעית והיא באה לידי ביטוי בשאלות הנוכחיות ובשאלות קודמות ששאלת (לכן התעכבתי בתשובה...). 1. התרד לא נועד לספק לנו ברזל ואם יש בו חומרים שמונעים ספיגה (פיטאטים) לא כדאי לאכול אותו. התרד שייך לסל המזונות הטבעיים ויש לו מקום כבוד בתפריט הטבעי. הוא מכיל ויטמינים, מינרלים, אנזימים, כלורופיל סיבים תזונתיים ופיטוכימיכלים התורמים לבריאות ולמניעת מחלות. 2. התשובה שלילית 3.כדאי לאכול שליש קטניות ושני שליש דגנים. הקטניות מרוכזות יותר וקשות לעיכול אבל השילוב נותן באמת חלבון מלא באותה ארוחה. 4. הפרדת מזונות ובכלל זה בין פירות וירקות נובעת מהצורך בייעול העיכול והספיגה של המזון. הגוף מייצר ומפריש אנזימים ומיצי עיכול שונים לבשר, חלב, תפוחי אדמה, לחם, פירות וירקות וכד'. אנא ראה תשובה שנתתי בנושא לאלכסנדר כמה שורות למעלה. הנושא של צירופי מזון שנוי במחלוקת ונשלל כל ידי הדיאטניות הקליניות. תוכל למצוא לכך התייחסויות שלי בפורום - תעשה חיפוש. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית