כאבי בטן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/03/2006 | 12:02 | מאת: שירי

לפני מספר שנים גיליתי שלאחר אכילת פלפל תוקפים אותי כאבי בטן איומים למשך שעתיים בערך. לאחרונה התופעה מתקיימת גם לאחר אכילת קיווי. יש לציין שלא תמיד סבלתי מכאבי בטן לאחר אכילת פלפלים או קווי. האם יש משהו משותף בין פלפל לקווי שיכול לגרום לכאבי בטן? יש עוד פרות או ירקות שעלי להימנע מהם? תודה שירי

לקריאה נוספת והעמקה
20/03/2006 | 15:21 | מאת: צביקה קורן

שירי שלום, לא כתבת אם הכאב הוא בחלק העליון של הבטן (בקיבה) או בחלק התחתון (במעיים) וכמה זמן לאחר האכילה מתחיל הכאב. האם הלפל ירוק או אדום? זה חשוב. בגישת התזונה הטבעית לא אוכלים פלפל ירוק. בכל אופן התופעה של כאבים בקיבה אחרי אכילת פלפל ידועה. על קיווי לא שמעתי, אבל אולי את לא אוכלת פרי בשל והחומציות היתרה של פרי הבוסר מציקה לך. הפתרון הוא פשוט - להימנע ממזונות שלא טובים לגוף שלך. בהצלחה צביקה

20/03/2006 | 15:40 | מאת: שירי

תודה צביקה על תגובתך המהירה הכאב הוא בחלק העליון של הבטן והוא מתחיל בערך רבע שעה לאחר אכילת הפלפל או הקיווי. מדובר בכל סוגי הפלפל. לגבי הבשלות של הקיווי, עקבתי אחר הנושא לאורך זמן ותמיד לאחר אכילת קיווי החל הכאב להופיע. שירי

21/03/2006 | 08:45 | מאת: צביקה קורן

הי שירי, כפי שכתבתי לך קודם, אני מציע להימנע ממזונות לא מתאימים לך. אני לא חושב שיש בעיה רצינית בקיבה, אבל אם את רוצה להיות בטוחה תפני לרופא גסטרו לבדיקות. בכל מקרה כדאי להמשיך בתזונה טבעית ואיכותית ולעיסה י ס ו ד י ת של המזון! אבוקדו מאד מועיל לבריאות הקיבה וכך גם ירקות כתומים מבושלים כמו גזר, דלעת, דלורית, בטטה. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית