תרד-ערכי תזונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לצביקה. ניסיתי לחפש בארכיון הפורום אודות התרד וערכיו התזונתיים ואולי גם מגבלות אם קיימים אך נעניתי שלא נמצא ערך בשם זה.נראה לי משונה ולכן אני פונה בשאלה אליך להאיר את עיני בהסבריך המקצועיים. לאור ידיעה ששמעתי שאין ספיגה של ברזל מתרד, אבקש ללמוד יותר על ירק זה. מודה מראש על תגובתך. יגאל
יגאל שלום, התרד הוא מזון טבעי מעולה. הוא עשיר בחלבון (2.5%), ויטמינים (ויטמין A, C, B), מינרלים (אשלגן, סידן, ברזל, אבץ ועוד), סיבים תזונתיים, אנטיאוקסידנטים (בטא קרואן, קוורציטין, לוטאין ועוד) וכלורופיל (תרופת העתיד לנגעים פנימייםם וחיצוניים). כמו כל מזון לא כדאי להגזים. יש בו חומצה אוקסאלית שמפריעה לספיגת ברזל וסידו, אבל ריבוי החומרים המועילים שבן מפצה על כך. לצערי בתקשורת אוהבים להדגיש חסרון זה או אחר מבלי לראות ולהראות את כל התמונה השלמה. הוא לא מומלץ לאנשים עם דלקת פרקים ועם נטייה לאבנים בכליות. אפשר לאכול חי, אבל עדיף לבשל, או לאדות. מידע נוסף תמצא בקישור המצורף: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs22-Tav/Heb-Spices-Tav-Spinach.htm בהצלחה צביקה