קפאין
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם יש קפאין במשקה שוקו סויה (כמו בקקאו רגיל)? האם הוא עדיף, מבחינה בריאותית, על קקאו? האם כל סוגי התה מכילים כמות גדולה מדיי של קפאין, שבגללה מוטב לוותר על תענוג שתיית התה? ושאלה כללית: מהו סוג המומחיות של מנהלי פורום זה? והאם הם מוסמכי אוניברסיטה? תודה.
אלעד שלום, אם אתה מחפש "דיפלומות" תפנה לפורום תזונה קלינית או לפורומים המנוהלים על ידי רופאים. אם אתה מחפש ידע ומידע אמיתי בנושא של תזונה טבעית - תיכנס לפרק המאמרים באתר שלי. שם גם תוכל לקרוא במאמר הנקרא: "חומרים מזיקים בתזונתנו" על נזקי הקקאו, הקפאין, המלח, הסוכר ועוד ועוד. זה לא כל כך נעים לקרוא, אבל הסתרת האמת מסיבות מסחריות ואחרות לא משנה אותה. אם תקליק על התמונה שלי, תוכל לראות "מי אני ומה אני". התזונה הטבעית והריפוי הטבעי נמצאים בקונפליקט מתמיד עם הרפואה הקונבנציונאלית ויש לכך סיבות רבות שלא אפרט אותן במסגרת הפורום. אם אתה אדם רציני, אני מציע לך לקרוא את הספר הנפלא "נקמת הרפואה" מאת איבן איליץ. יש על כך הרבה חומר באינטרנט. זה עושה קצת סדר בחשיבה המקובלת על הממסד הרפואי ודרכו לקיים ולהנציח את עצמו. לשאלתך, בקקאו יש קפאין ולא משנה אם הוא בשוקו "במעדן" בחטיף או במשקה סויה. אני ממליץ להימנע מקקאו מסיבות רבות אחרות ולא רק בגלל הקפאין. גם בתה רגיל יש קפאין וכדאי להעדיף תה צמחים, מים, או מיץ ירקות. בהצלחה צביקה
לאחרונה הוכח כי קפאין משפר את ספידת הגלוקוז לתאים והקקאו הינו אנטיאוקסידנט חזק המשפיע לטובה על לחץ הדם