קקאו
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום צביקה, האם תסביר גם לי מדוע אתה לא אוהב שימוש בקקאו? תודה רבה מראש
לימור שלום, כבר עניתי על השאלה הזאת מספר פעמים.... למרות שלאחרונה הקקאו והשוקולד מככב כמזון בריאות, אני עדיין חושב שהנזק שלו עולה על התועלת וזאת מהסיבות הבאות: הוא מכיל מספר חומרים מזיקים: קפאין הגורם לבריחת סידן, עצבנות, חומציות יתר ועוד חומצה אוכסלית (גם בקפה ובתה) מתחברת לסידן שבמזון ומונעת ספיגה שלו בגוף. לכן שוקו, "דני" וביצת קינדר זה לא מזון בריאו למרות הפירסומות החומצה האוכסלית עלולה לגרום לאבנים בכליות לאנשים מסויימים. תיאוברמין - חומר הדומה בתכונותיו לקפאין בשוקולד יש שומן רווי המשבש את רמות השומנים בדם - כולסטרול, טריגליצרידים. דימתילקסנטין (DIMETILXANTIN ) - חומר החשוד כגורם למשקעים סיגניים בשד. בנוסף הוא גורם ל: אקנה, השמנה, צרבת, עצירות, מיגרנה, עששת, מחלות לב, גרוד, אלרגיה. לסכום, כדאי להימנע, אבל אפשר לאכול 2 קוביות שוקולד מריר בשבוע. בהצלחה צביקה