ערך גליקמי

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

22/02/2006 | 09:23 | מאת: טיאה

שלום, הבנתי כי מזונות בעל ערך גליקמי נמוך מקנים תחושת שובע מאחר והסוכר מתפרק בגוף לאט. האם מלבד עובדות אלו יש לערך הגליקמי "יתרונות" נוספים לגוף/לבריאות/למשקל? בברכה טיאה

לקריאה נוספת והעמקה
22/02/2006 | 13:12 | מאת: צביקה קורן

טיאה שלום, מזון בעל ערך קליקמי נמוך (למשל קיטניות) מכיל בדרך כלל גם רכיבי תזונה נוספים כמו חלבון, סיבים, ויטמינים ומינרלים. בנוסף מזון כזה מונע תנודתיות חריפה ברמות הסוכר בדם ותופעות הנובעות מכך כגון: רעב, חולשה, עצבנות, קשיים בריכוז ועוד. כמובן שיש להבדיל גם באיכויות של המזון. לחם מלא, תירס ותפוחי אדמה הם בעלי ערך גליקמי גבוהה, אבל מספקים רכיבים תזונתיים חשובים שלא נמצאיפ בלחם לבן, אורז לבן, עוגות, ממתקים, סוכר לבן וכד'. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית