מצליבים ובלוטת התריס,אסטרוגן בגוף
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני מאוזנת באלטרוקסין. גיליתי שאכילת כרוב גורמת לי לתחושת לאות ורצון עז לישון. האם בישול מצליבים מבטל את התכונה של מניעת ספיגת יוד או חילוף חומרים? בנוסף, קראתי שלאצידופולוס תכונה של מיחזור אסטרוגן. מה הכוונה והאם זה אומר שרמת האסטרוגן בגוף עולה?
לקריאה נוספת והעמקה
יפית שלום, במצב של פעילות יתר של בלוטת התריס כדאי להוריד מהתזונה מזונות גויטרוגנים ובכלל זה ירקות מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי, לפת, צנון, צנונית...). בנוסף מומלץ להימנע מסויה, דוחן וחרדל, בוטנים וצנוברים. יש סברה שהבישול מבטל את ההשפעה השלילית. אני מציע להימנע לחלוטין במיוחד לאור העובדה שבגישת התזונה הטבעית לא מבשלים כרוב. לא קראתי ולא שמעתי שלאצידופולוס תכונה של מיחזור אסטרוגן. אם תשלחי קישור למאמר או למחקר אוכל להתייחס. בהצלחה צביקה