סוכר חום
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום! יש האןמרים כי הסוכר חום הכהה כהה הוא הבריא בין זה לבין הסוכר החום הבהיר מהו הנכון ועל מה מסתמכת תשובתכם בתודה שואל
אין הבדל ערך תזונתי בין שני סוגי הסוכר, עדיף להשתמש עם מולסה או יש צמח הנקרא סטיוויה ממתיק טבעי פי 30 מהסוכר.
לשואל שלום, אם החום הכהה הוא סוכר חום אמיתי ולא צבוע, יתכן והוא מכיל יותר מינרלים וויטמינים היות ועבר פחות תהליכי זיקוק. הסוכר החום והלבן הם תוצרים של זיקוק סלק סוכר או קנה סוכר. בשלבים השונים של הזיקוק מופקת המולסה שהיא "הפסולת" מתהליך הזיקוק ולכן מכילה הרבה ויטמינים ומינרלים ובמיוחד ברזל וסידן. (ולכן מומלץ מאד להשתמש בה במום סוכר). סוכר חום כהה מזוקק פחות מהבהיר ולכן מכיל יותר מינרלים. "אנחנו מסתמכים בתשובתנו" על ידע אישי. בהצלחה צביקה
שלום ! צביקה ראשית תודה לך על התשובה, אבל כאשר אתה אומר אם הסוכר החום הוא אמיתי למה הכוונה , האם יש סוכר חום מזוייף? קניתי לאחרונה במגה סוכר במיכל פלסטיק שהיה מאד מאד דק ממש כמו אבקה. (לא זוכר שם חברה) האם לחברה שנקראת טבע יש סוכר אמיתי, אני גם קונה בד"כ של סוגת. שוב תודה