זרעי פשתן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

03/02/2006 | 14:17 | מאת: אורית

שלום, יש לי כמה שאלות על זרעי פשתן: 1. האם מומלץ לטחון או להשרות במים מספר שעות? 2. האם יש להכניס למקרר גם זרעים שלמים? 3. מהי הכמות המומלצת לשימוש יומי (יש שממליצים על 2 כפות ויש שממליצים על לא יותר מכפית שטוחה) אשמח לקבל תשובה מקצועית בעניין. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2006 | 08:52 | מאת: צביקה קורן

אורית שלום, השאלה נשאלה רבות בפורום - מציע לך לעשות חיפוש. 1. תלוי מה השימוש - כטפול לעצירות אני ממליף להשרות 2 כפיות בכוס מים ולשתות בבוקר. כדי להינות מהיתקונות התזונתיים של הפשתן - כדאי לטחון ולאכול תוך 20 דקות. 2. אפשר להחזיק במקרר בכלי זכוכית סגור אם הזרעים השלמים (בעיקר בקיץ) וגם את הטחונים. 3. אני ממליץ לצרוך 1- 2 כפות ביום. ישנם "גורמים מקצועיים" אחרים שאומרים שצריך רק כפית שטוחה, יש שאומרים שצריך 4 כפות מלאות ויש שאומרים לא לאכול בכלל. את צריכה להחליט מה מתאים לך ולא לסמוך רק על "מומחים". אגב, הבקשה לגבי "תשובה מקצועית" לא ברורה לי. בעיני הרשויות (רופאים ותזונאיות קליניות) אני ושכמותי לא מקצועיים. בעיני הם לא מקצועיים וחסרים ידע בנושא תזונה טבעית ומניעת מחלות. אז כמו שנאמר - הכל בעיני המתבונן. בהצלחה צביקה כדי

מנהל פורום תזונה טבעית