בישול ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/01/2006 | 10:05 | מאת: שרה

שלום רב אני רוצה לצרוך ירקות כמו ברוקולי , גזר, סלק, בטטה וכו... אבל את כל אלה ועוד אחרים צריך לבשל ואז הרבה דברים נהרסים בהם אז מה זה שווה? מה הפקתי מזה בכלל?? הרי כל החומר שנוגד סרטן(הנוגדי חימצון למיניהם) נהרס בבישול וגם הרבה ויטמינים....אז מה שווה? גם באידוי זה כך לא? נורא חבל לי ואני לא יודעת מה לעשות? אין סיכוי שאני יאכל גזר חי או ברוקולי חי...(וחבל..)אנא יעץ לי...מאוד תעזור לי בזה! בתודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה
22/01/2006 | 18:52 | מאת: צביקה קורן

שרה שלום, את כל הירקות שציינת ניתן ורצוי לאכול חיים, אבל אם את אומרת ש"אין סיכוי שאני יאכל גזר חי או ברוקולי חי" - יש בעיה. אגב, את יכולה לקבל אנטי אוקסידנטים גם מירקות ומפירות אחרים. אגב2, לא כל האנטי אוקסידנטים נהרסים בבישול כשהוא לא ארוך מידי. בטא קרוטן שנמצא בירקות הכתומים לא נהרס. אגב3, ברוקולי זאת תפרחת ולכן צריך לאדות או לבשל רק 5 -10 דקות ואז זה לא "מתקלקל" מציע לך לפנות ליעוץ אישי בתזונה טבעית. בהצלחה צביקה

23/01/2006 | 17:50 | מאת: יעקב

לשרה שלום, קיים בשוק כלי לאידוי מבמבוק ,ניתן להשיגו בחנויות מזרח הרחוק. ניתן לאדות כל סוגי הירקות, דגים ובצקים .

מנהל פורום תזונה טבעית