יוגורט דל שומן
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
קראתי שביוגורט המכיל פחות מ-3 אחוזי שומן הסידן לא נספג בגוף בצורה יעילה. אני כמעט ולא אוכלת מוצרים המכילים סידן, ושני היוגורטים שאני אוכלת ביום (1.5% שומן) הם אחד ממקוורת הסידן העיקריים שלי. האם כדאי להעדיף יוגורט 3% שומן על פני יוגורט 1.5% שומן? האם כדאי להעדיף חלב 3% על חלב 1%?
לקריאה נוספת והעמקה
אדווה שלום, ויטמין D חיוני לספיגת סידן מהחלב. הויטמין הזה נמצא בשומן. אני שמעתי שיצרניות החלב התחכמו והן מוסיפות ויטמין D גם למוצרים דלי השומן או ללא שומן. אם את לא בדיאטת הרזייה תקחי 3% , אם לא אפשר גם 1.5%. כדאי שתדעי שיש גם הרבה סידן בירקות, בשקדים, בזרעים ובחמאת שומשום גולמית. בהצלחה צביקה