מזון מועשר
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה שלום, האם מזון מועשר בויטמינים/מינרלים מזיק יותר מאשר מזון שאינו מועשר בשל תהליכים נוספים שבוצעו על מנת להעשיר אותו? (לדוג' חלב רגיל עם 100 מ"ג סידן לעומת חלב מועשר עם 180 מ"ג סידן ב100 מ"ל) תודה, דניאל
בנוסף לתשובה המקצועית שאותה תקבל, רציתי רק לומר שהרבה יותר בריא לקבל ויטמינים ומינרלים כפי שהטבע התכוון שנקבל אותם - ישירות מעולם הצומח. רק שם תמצא איכות ובריאות (ורצוי שהפירות והירקות יהיו אורגנים). אם מזון מסויים זקוק ל"העשרה", כמו חלב או גבינה, זה בגלל שבתהליך הייצור נגזל מהם הסידן כמעט לגמרי. אז למה לך לקבל תוספות מלאכותיות שנוצרו במעבדה הכימית? נסה לבדוק אם הגוף מסוגל בכלל לספוג את התוספות האלה. אני בספק רב...
לפי מה שאני יודע, סידן שלא נספג יכול לעשות נזק רב, כמו אבנים בכליות והסתיידות כלי הדם.
דניאל שלום, מזון מועשר בויטמינים לא מזיק יותר ממזון שאינו מועשר, אבל אין צורך "להעשיר" את המזון. לדוגמה דגני בוקר "מועשרים", אך הם מכילים קמח לבן וסוכר לבן ולכן התועלת שלהם מוטלת בספק. אני מסכים עם רוב הדברים שנאמרו על-ידי שי ונעמי. בהצלחה