אומגה 3 6 ו9

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/11/2005 | 00:21 | מאת: מוריה

האם אינך ממליצה על לקיחת כמוסות שמן דגין בגין החשש לרמת כספית גבוהה? האם בכמוסות שמן דגים - יש גם אומגה 6 ו9 האם בפשתן טחון יש אומגה 3,6 ,9 באיזון הנכון. האם אין חשש לחימצון גם אם הוא נשמר במקרר? מה הדרך הכי טובה לקבל איזון מושלם של אומגה 3, 6, 9 כמוסות? אם כן אילו ושל אילו חברה? או אולי פשתן טחון? האם זה נכון שחומצות אלו גם מחייות את העור? ועוד שאלה האם חומצות שומן יכולות לגרום לנשירת שיער (אחותי לפני כשנה לקחה כמוסות שמן דגים והפסיקה כשחשדה שזה גורם לה לנשירה... אבל היא לא בטוחה שזה מזה?

לקריאה נוספת והעמקה
14/11/2005 | 07:44 | מאת: צביקה קורן

מוריה שלום, השאלתה עלתה רבות בפורום - תבצעי חיפוש. להלן קישור להסבר ממצה בנושא אומגה 3, 6, 9: http://www.tevalife.com/article.asp?id=886 החשש מזיהום בכספית קיים בכל דגי הים ובשמן דגים המופק מהם. בפשתן יש אומגה 3 ומעט אומגה 6.אומגה 9 יש בשמן זיתים. הדרך הטובה ביותר לקבל את 3 חומצות השומן החיוניות האלה היא לצרוך פשתן טחון (טרי - לא לקנות פשטן טחון בחנות) ושמן זית. אומגה 3 חיוני לכל תאי הגוף ובכלל זה לתאי בעור. לא סביר ששמן דגים גרם לנשירת שיער. בהצלחה צביקה .

14/11/2005 | 11:39 | מאת: מוריה

אז לקנות פישתן לא טחון ולכתוש בעצמי? האם אפשר במעבד מזון?

מנהל פורום תזונה טבעית