אומגה 3 בהריון
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב, אני בהריון שבוע 19. אני לא אוכלת דגים כמעט בכלל ומעונינת בתוסף תזונה של אומגה 3. מהו המינון המומלץ? האם אין חשש לקחת כמוסות שנוצרו משמן דגים - בגלל חשש לכספית? האם יש סוג מסוים שמומלץ לנשים בהריון? תודה,
מאיה שלום, מחקרים שנעשו בארץ ובעולם הוכיחו כי לרוב האנשים יש רמה נמוכה של אומגה 3 ולכן כדאי להשלים במזון (דגים ופשתן טחון) או תוספי תזונה. אומגה 3 חיוני להתפתחות התינוק ובמיוחד המוח והעיניים. חשוב מאד גם לאם ההרה והמניקה. מומלץ לאישה בהריון להימנע ממזונות המכילים חומצות TRANS (מרגרינה ושומנים מוקשים). אם את לא נוהגת לצרוך דגים, מומלץ שתקחי את התחליף - כמוסות המכילות חומצות אומגה-3, לפחות 2 - 4 ביום (1.5 גרם אומגה-3), וכדי שחומצות אלה יהוו ריכוז נאות בשומן שבתת-עור, רצוי מאוד להפחית בצריכת חומצות שומן אומגה-6, (נמצאות בשמן, סויה, תירס, חמניות וכד' ) שממילא גבוהה מאוד בישראל. בהצלחה צביקה
שכחתי להזכיר שדגים ושמן דגים חשודים כמכילים כספית. הכספית דווקא פוגעת במוח ומונעת התפתחות. לכן לא מומלץ לנשים בהריון לאכול דגים יותר מפעמים בשבוע. כדאי להלשלים את האמגה 3 מפשתן טחון ומכמוסות של אומגה 3 שכתוב עליהן במפורש שהן ללא כספית.