ספיגת ברזל
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צביקה שלום, לאחר עיון באתר גאמנון (אליו נתת קישור באחת מן התגובות הקודמות שלך) שמתי לב שפולי סויה , שעועית יבשה ועדשים למשל הם מונעי ספיגה והייתי בטוח שאלו המקורות הטובים ביותר לברזל מן הצומח בנוסף לכך גם רשום שם שדגנים מלאים פוגעים בספיגת הברזל (בגלל הפיטאטים) ואני משלב דגנים מלאים כמעט עם כל דבר שאני אוכל האם זה נכון או שלא הבנתי נכון את הכתוב? (זה נמצא תחת ברזל במינרלים)
אסף שלום, בתזונה טבעית מאוזנת יש את כל מה שצריך - במינון הנכון. לכן גם מי שניזון מתזונה טבעית מאוזנת לא סובל ממחסור בברזל או ברכיבי תזונה אחרים (למעט B12 שנמצא רק במזון מהחי). מזונות עשירים בברזל הם ירקות ירוקים, שומשום, טחינה, פירות יבשים, מולסה ועוד. בכל המזון מהצומח יש סיבים תזונתיים ולכן, לכאורה היינו צריכים לסבול מחוסר ברזל, אך אין זה כך. כמות הברזל שאנחנו זקוקים לה היא קטנה מאד ומה שהגוף זקוק הוא סופג מהמזון למרות ה"הפרעות". אנשים עם רמות ברזל נמוכות במיוחד וקשיים בספיגה זקוקים ליעוץ אישי. בהצלחה צביקה