ערכם של קנור, רסק עגבניות, קיטשופ וכו'.....

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

25/07/2005 | 00:50 | מאת: אלה

שלום! השאלה שלי היא לגבי ערכם של תבלינים כמו תבליות קנור, רסק עגבניות ,קיטשופ ואבקות מרק. כל אלה מוסיפים לאוכל טעם וריח, אך האם הם אינם מזיקים לבריאות? (תודה על התשובה)

לקריאה נוספת והעמקה
25/07/2005 | 08:56 | מאת: צביקה קורן

אלה שלום, אני לא יודע מה מכילות טבליות קנור ואבקות מרק שאת משתמשת. בכל אופן הן כנראה מכילות הרבה מאד מלח ומונוסודיום גלוטומט - שניהם חומרים מזיקים. יתכן ויש שם גם צבעי מאכל ו"חומרי טעם וריח" כימיים. מומלץ להימנע! יש כל כך הרבה תבלינים טבעיים ומועילים שאפשר להשתמש בהם (פטרוזיליה, שמיר, שום, בזיליקום, אוראגנו, טימיה, מיורן, כמון, כורכום, ג'ינג'ר, ועוד). לא צריך כל הזמן לחפש "קיצורי דרך" תעשייתיים... גם מקטשופ ומרסק עגבניות אני לא מתלהב בגלל החומרים המשמרים והמלח שבהם, אבל לפחות יש שם חומר אחד הנקרא ליקופן שנחשב כאנטי סרטני ומועיל במיוחד לגברים למניעת סרטן הפרוסטטה. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית