כמות חלבון נדרשת לטבעוני
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
על-פי איגוד התזונה הקנדי, הכמות האידיאלית לאוכלוסייה סטנדרטית הוא 0.86 גר' לק"ג משקל גוף. השאלה שלי כאשר אומרים כאן חלבון הכוונה היא לחלק היחסי של חלבון ממש? כלומר נניח אנו אוכלים 100 גרם של קיטניות אזי שווה ערך לכמה חלבון? או נניח אכלנו 100 גרם של דגנים מלאים כגון אורז חום או שבולת שועל -- כמה חלבון זה שקול? בתודה
שאול שלום, יש טבלאות מזון בספרים וגם באינטרנט בהם מצויין כמה גרם חלבון יש במאה גרם של מזון. לדוגמה במאה גרם חלב יש 4 גרם חלבון. בדגנים מלאים יש 10 גרם חלבון (לא מלא). בקטניות יש 10 - 16 ובשקדים אגוזים וזרעים: 10 - 26 גרם חלבון. אגב הטבעונים סבורים שצריך רק 0.3 גרם חלבון לכל קילוגרם ואילו התזונאים הקונבנציונלים מדברים על 0.8. הצעתי לך בעבר לרכוש את ספרו של יצחק בן אורי: תזונת האדם ובריאותו. שם תמצא תשובות להרבה מהשאלות שמטרידות אותך בנושא טבעונות בהצלחה צביקה
צביקה שלום תודה על התשובה המעמיקה והרצינית. במידה ומתייחסים ליחס הרגיל של 0.8 גרם לכל קג משקל מתקבל מצב אבסורדי. נניח אפילו עבור 60 קג צריך 48 גרם חלבון ליום. כדי להשיג זאת דרך תזונה טבעונית נדרשת כמות אדירה של דגנים וקיטניות. נניח אם אוכלים דגנים 150 ג ליום זה נותן 15 ג חלבון. קיטניות יומי נניח אוכלים שליש מזה כלומר 50 ג וזה נותן במקרה הטוב 10 ג חלבון. כלומר הגענו ל -25 ג חלבון. אי אפשר לסגור את הההפרש ל 48 ג חלבון ליום כלומר 23 ג חלבון בוסף ממקורות אחרים טבעוניים בלי להכנס להגזמה. ובנוסף לכך החלבון נחות לעומת חלבון מהחי ( ידוע לי ששילוב של דגנים וקיטניות מביא חלבון מלא אבל בכל זאת עדיין). נראית לי פה חולשה די רצינית של הטבעונות. לבוא ולטעון שמספיק 0.3 ג לכ ל1 קג משקל זה טיעון מעניין . אבל יש לטבעונים הוכחות וסימוכים מדעיים לטענה כזו המנוגדת לחלוטין לזו של התזונה הרגילה? בתודה