ויטמינים, מינרלים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/06/2005 | 12:55 | מאת: ליבי

שלום רב, באופן כללי אני יודעת שויטמינים נהרסים בבישול ומינרלים לא. אך מה לגבי חיתוך של מינרלים. כלומר, אם אני חותכת פטרוזיליה דק דק ומוסיפה למרק ומבשלת שעה. האם נשאר ברזל בתבשיל? ועוד שאלה- אני מעוניינת לדעת על כמויות מדוייקות של אבות המזון שילדים זקוקים להם על פי גיל ומשקל, וכמות של מוצרי מזון שיש לצרוך כדי לספק אותם. כך שאם בתי לא אוכלת מוצרי חלב, אוכל לדעת בדיוק כמה גרם טחינה שומשום או חלב סויה עליה לאכול כדי לספק את כמות הסידן שהיא זקוקה לה על פי גילה ומשקלה. האם יש ספר שנותן את האינפורמציה הזו? אם כן אשמח לקבל רשימת ספרים או הפנייה לאתר. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
05/06/2005 | 17:21 | מאת: צביקה קורן

ליבי שלום, אכן מינרלים לא נהרסים בחיתוך למעט ברזל שעלול להתחמצן ויטמין C שמתנדף בחלקו. עדיין נשאר הרבה ואין מקום לדאגה. לגבי כמויות הויטמינים והמינרלים יש הרבה חומר גם ברשת וגם בספרים על תזונת ילדים ומבוגרים. תיכנסי לאתר של סטימצקי, מיתוס, DBOOK ועוד ותמצאי (או לחנות ספרים אמיתית). בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית