שאלה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אני בת 24 ושאלתי היא כך, הצטרפתי לסדנה הרזיה לפני שבוע שנמשכת שלושה חודשים והיא קבוצתית. והדיאטנית רשמה בשבילי תפריט יומי והיה ממש בסדר בשבילי שהתפריט כלל 5 ארוחות ביום. והצטבר לה ולי שחסר לי חלבון(בשר ועוף שלא הייתי נוהגת לאכול) והייתי אוכלת יותר מדי פחמימות בארוחת הצהריים וגם בערב שזה החולשה שלי, כגון אורז והרבה פסטה, ובוודאי שיניתי את הרגלי האוכל שלי וצמצמתי את כמות הפחמימות והתחלתי לשלב מנת עוף בארוחת הצהריים, אבל מה שקורה שבמשך היום אני מרגישה חולשה אחרי שעה וחצי מן הארוחה שזה מתבטא גם ברעב,וקמה בבוקר מאד רעבה ובטח שאני אוכלת את ארוחת הבוקר מיד אחרי שאני קמה משינתי. האם כל זה קורה בגלל שהפחתי בכמות הפחמימות בצורה גבוה? כי הגוף שלי נהג לקבל כמות יותר גדולה מעכשיו?מה אפשר לעשות או לשנות
דיאנה שלום, במקרה כזה כדאי לפנות לדיאטנית שהנחתה אותך ומכירה טוב יותר ממני את התפריט היומי שלך. החולשה שאת מתארת יכולה לנבוע מכמה סיבות וביניהן מ"ירידת סוכר". נסי לאכול קרקר מלא מסוג כלשהו (פתית שיפון, לחמית, פריכית אורז וכד') לפני שהחולשה מגיעה ותראי איך זה משפיע. יתכן גם שהחולשה תחלוף מאליה לאחר שהגוף יתאזן ויתרגל לתזונה החדשה. בהצלחה צביקה
יום טוב! לאחרונה פןרסמו פירסומים שונים אודות חוסר היעילות בספיגת 600 מ"ג סידן בתוספת 200י"ב ויטמין d 1 גלולה ליום האם באמת אין לכך כל ערך מבחינת הספיגה לאשה בגיל המעבר?