סויה והריון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/05/2005 | 20:33 | מאת: מיכל

שלום רב, הנני רגישה לחלב ומוצריו ולכן תזונתי מתבססת על תחליפיו ממשפחת הסויה - חלב סויה, מעדנים וטופו. לפני מספר חודשים קראתי כתבה בעיתון "לאישה" שנאמר בה כי לא מומלץ לנשים הרות לצרוך את הסויה ומוצריה. רציתי לדעת האם באמת קיימת סכנה לעובר במידה והנני צורכת מוצרים אלו בזמן ההריון ואם כן, מה אוכל לעשות כדי לצרוך סידן ממקורות אחרים (טחינה משומשום מלא וטונה הן לא הרבה אופציות)? בברכה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
12/05/2005 | 20:50 | מאת: צביקה קורן

מיכל שלום, אני משוחד בנושא. אני ממליץ לצרוך מוצרי סויה בכל גיל ובכל מצב. הנושא עלה לכותרות בעקבות מספר מחקרים שפורסנו לאחרונה. אני מכיר גם הרבה מחקרים שמעודדים צריכת סויה. כדי להתחזק אני מציע לך לקרוא את ספרו של דר' אריה אבני: "תעזבו 'תעטינים שלי". אם את חוששת תקחי רק 3 פעמים בשבוע טופו וחלב סויה. אני לא מתלהב מה"מעדנים". יש בהם הרבה סוכר או ממתיקים מלאכותיים. בנושא הסידן, שומשום, טחינה, שקדים, זרעונים, תאנים, כרוב ועוד הם מקורות טובים. עם זאת, חשוב מאד להימנע מחומרים ש"זורקים" סידן מהגוף כמו: קפה, תה, קקאו, מלח, סוכרים ועוד. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי כמה נושאים שעשויים לעניין אותך (בריחת סידן, תזונה האישה ההרה והמניקה ועוד). בהצלחה צביקה

13/05/2005 | 15:13 | מאת: אבי

מיכל שלום! אין אני משוחד פחות מצביקה, אולם הדרך בה אני בדרך כלל מציע לנשים הרות לצרוך חלבוני סויה, הינה באמצעות אבקת חלבון של סויה כשהיא מתווספת למרק ירקות, לירקות מבושלים ואפילו למשקה. את הכמות יש לבדוק אינדבידואלית לכל אחת ואחד, (נתוני גובה משקל וכו'). שיהיה בהצלחה אבי

מנהל פורום תזונה טבעית