כולסטרול ואפיה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

14/04/2005 | 14:07 | מאת: תמרי

שלום, אני סובלת מכולסטרול גבוה. רציתי לדעת אם אפית עוגה (או כל מאפה אחר) עם שמן במקום חמאה/מרגרינה הופכת אותה לדלה בשומנים רוויים? האם חום הופך את השמן לשומן טראנס? תודה, תמר.

לקריאה נוספת והעמקה
14/04/2005 | 23:52 | מאת: יעל

שמן קנולה או זית עדיף בכל מקרה על מרגרינה וחמאה. באפיה עדיף להתמש בשמן קנולה. שומן טרנס נוצר בתהליך במפעלים , לא ניתן ליצר שומן טרנס במהלך אפיה ביתית.

15/04/2005 | 08:58 | מאת: צביקה קורן

תמרי שלום, הטיפול בכולסטרול כולל הרבה מרכיבים ופעילויות. הימנעות ממזון זה או אחר או הספתו לא מהווה טיפול בבעיה. לדוגמה: בעוגה יש הרבה רכיבים אחרים מלבד המרגרינה שמפריעים להורדת רמת השומנים בגוף: סוכר לבן, קמח לבן, ביצים, אבקת אפייה (וגם המרגרינה) וכד'. אם בריאותך יקרה לך כדאי שתימנעי מאפיית עוגות ומאכילתן. תבצעי חיפוש בפורום לגבי עצות לטיפול בכולסטרול ובמקביל נסי לקבל יעוץ אישי המותאם לך ולבעיות אחרות מהן את אולי סובלת. אגב, שמן זית מועיל בצורה טבעית כשמוסיפים לסלט ולא באפייה או בטיגון. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית