תחליף קפה-צ'יקו
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום לך בלה לאחרונה החלפתי את הקפה בתחליף דגנים המבוסס על צ'יקורי. לפני כמה ימים נאמר לי שהמשקה הזה מסוכן (בעיקר צ'יקו של עלית וכל אלה האבקתיים) מכיוון שמשתמשים בחומר שנקרא קדמיום בתהליך העיבוד שלו בכדי שיהיה אבקתי. ידוע לי שקדמיום זה מתכת רעילה ומסוכנת מאוד. המוצר הספציפי הזה של עלית הוא ביו. האם ידוע לך משהו על כך והאם אפשרי לברר? אני יודעת ששמה של ד"ר ניבה שפירא מופיע על הקופסא כיועצת מדעית אולי היא תוכל לענות על כך מעבר לכך, האם בכלל התחליפים הללו בריאים או שרק הם עדיפים על קפה שהריי גם הדגנים בצ'יקו קלויים וידוע לי שקלייה זה לא בריא במיוחד תודה רבה, אשמח לתשובות מכל מי שיש לו כאלה
אורטל שלום, כל מזון קלוי מכיל חומר הנקרא בנזופירן-4 החשוד כמסרטן. כל מזון מעובד עובד תהליכים כימיים הכוללים שימוש בחומצות חזקות ומתכות כבדות. לדוגמה: - מרגרינה מכילה ניקל ואלומיניום. - כדי לסלק קפאין מהקפה משתמשים במספר חומצות. כך שבעיני ה"נטול" מזיק יותר מה"נס" וה"נס" מזיק יותר מקפה בוץ... לא ידוע לי לגבי הקדמיום בצ'יקו, אבל זו בהחלט מתכת מזיקה ורעילה שקשה להיפטר ממנה. בגישת התזונה הטבעית מומלץ לשתות רק מים, תה צמחים (ללא המתקה) , או מיץ ירקות טבעי וטרי. ציקו, בירה שחורה ומיץ "טבעי" שמוכרים בסופר הם בהחלט פשרות סבירות לעומת דיאט קולה/ספרייט, קולה, משקאות "קלים" וכד'. זכרי שהחיים שלנו מלאים פשרות. כל הכבוד על הערנות וששיתפת אותנו. צביקה