גזים כתוצאה מפרוטוניטיס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/04/2005 | 09:42 | מאת: neomig

לפני כ-25 שנה , סבלתי כתוצאה מתוספתן דלקתי מפריטוניטיס. כל המערכות הפנימיות הושפעו - בעיקר כל מה שקשור לעיכול. ויתרתי על הרבה מזונות למניעת אי נעימות ממני ומהסביבה.( כרוב,כרובית, ירקות קשים , פרי הדר וכו,) לאחרונה אין בכך תועלת - כל דבר גורם לגזים וריחות לא נעימים. אני נעזרת בתרופות כגון פנקראופלט אך גם זה לא תמיד פועל ( TIMING) די התיאשתי, אך אי הנעימות לא מרפה ממני. מה עוד אפשר לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
05/04/2005 | 17:01 | מאת: צביקה קורן

להלן כמה עצות שעשויות לעזור: • להימנע ממזונות שידועים כגורמים לגזים כגון: מוצרי חלב (אפשר יוגורט עיזים), קטניות, מוצרי סויה, צנון, כרוביים, משקאות מוגזים, מוצרים המכילים את הממתיקים: סורביטול, קסיליטול ואספרטיים. • לא לללעוס מסטיק. • ללעוס את המזון לאט. • לא לאכול סוגי מזון רבים באותה ארוחה. • אם ניתן – לשמור על צירופי מזון • לטחון במטחנת קפה זרעים של: קימל, כוסברה, סלרי ולפזר על המזון. • לשתות 3 פעמים ביום תה מהצמחים הבאים: שומר, אניס, מנטה, מרווה, בבונג (לקנות בתפזורת ולערבב בכלי. לא חייבים את כולם). • לתבל את המזון עם כמון. • לאכול פרי פפיה - בעונה. • תוספי מזון (של סולגר או יצרן טוב אחר) : אצידופילוס 40+, אנזימי עיכול (digestive aid). • לשלול קיום קנדידה, ציליאק, אלרגיה, מחלת מעיים.

08/04/2005 | 12:45 | מאת: neomig

המון תודה צביקה - על עצות מועילות אלו שבכמה כבר השתמשתי כעזרה ראשונה- ויש תוצאות : קצת שקט ותחושה טובה יותר. ביחס לעצותיך : האם ההרכב : קימל כוסברה וסלרי נועדו לתבל בדומה לתחליף מלח? האם ניתן להשתמש בכל מרכיב לחוד על פי הטעם וההעדפה האישית? דרך אגב- מאוד קשה להשיג זרעי סלרי או סלרי טחון כרגע. עוד פעם תודות - נעמי

מנהל פורום תזונה טבעית