ירקות קלופים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
RE: גזר , צנונית מחבר: צביקה קורן תאריך: 13.3.2005 שעה: 09:25 אמנון שלום, בקליפה וקרוב אליה מתרכזים הרבה מינרלים וויטמינים, אבל גם דשנים כימיים וחומרי הדברה. לכן אמרתי שאם זה מגידול אורגאני אפשר וכדאי לאכול ללא חשש לאחר רחיצה טובה של הירק (אנחנו מדברים כאן על ירקות שורשיים). אם זה לא אורגאני גם כן אפשר לאכול אחרי שיפשוף עם ספוגית, אבל מקבלים גם קצת כימיקלים. זה דומה לאכילת כבד. בכבד יש מאגר של ויטמינים ומינרלים ובמיוחד הרבה ברזל, אבל זאת גם המעבדה הכימית של הגוף שמנטרלת רעלים ובמועד שחיטת החיה לא כל הרעלים נוטרלו... צריך לבדוק כל דבר במונחים של עלות /תועלת ולקחת בחשבון את הסיכונים והסיכויים. יום טוב צביקה צביקה ,שלום ! אם כבר ציינת שאתה מתכוון לירקות שורשיים , אזי מה הדין לגבי ירקות לא שורשיים כגון : מלפפון , עגבנייה וכו, בברכה אמנון
אמנון שלום, מלפפון ממש לא כדאי לקלף., בקליפה יש הרבה כלורופיל, ויטמינים (מקבוצת B) וסיבים. עגבנייה, פלפל, קישוא וכד' גם כן לא כדאי לקלף. בקיצור - כל קליפה שאפשר לאכול - כדאי לאכול. אגב, בקליפה של הפפיה יש הרבה מאנזים הפפאין וחומרים טובים נוספים, כך שלמרות שהיא מרה, כדאי לנגוס בה קצת... יום טוב צביקה