שיבולת שועל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

05/02/2005 | 00:29 | מאת: ש

2 שאלות לגבי שיבולת שועל: א) היסתכלתי על אריזת שיבולת שועל שלמה (הגריסים) הרשום שיש רק 1ץ4 גרם של סיבים לכל 100 גרם -- האם באמת יש כל כך מעט סיבים תזונתיים בשיבולת השועל? באורז מלא וואפילו בגריסים רגילים היה רשום שיש יותר סיבים ואם כך מה היתרונות אז דווקא של שיבולת השועל? (ואני מדבר על מוצר אורגני ולא על סתם משהו שלא יודעים מה מקורו) ב) לגבי ה- קוואקר הם לצורך הקלה ביציאות וביכלל זה משנה אם מבשלים את הקוואקר ואוכלים כדייסה או אם שמים את זה כמו שהוא בתוך יוגורט ללא חימום? (האם עצם הדייסה וזה שמיים כבר ניספגו בקוואקר גורם לו לאבד את האפקט של עזרה ליציאות ולמערכת העיכול?)

לקריאה נוספת והעמקה
05/02/2005 | 13:03 | מאת: צביקה קורן

ש. שלום, לגבי הכמויות,אני לא יודע. בשיבולת שועל יש כמות רבה של סיבים מסיסים לעומת אורז וחיטה בהם יש יותר סיבים בלתי מסיסים. שני הסוגים חשובים. אפשר לאכול מעט קווקר לא מבושל, אבל כדאי לבשל. בשני המקרים זה משפיע לטובה על מניעת עצירות ולטיפול בה. הנושא כבר נדון מספר בפעמים בפורום מציע לבצע חיפוש. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית