צירופי מזון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/02/2005 | 13:36 | מאת: גלי

צביקה שלום כבר השתמענו בעניין הבקע הסרעפתי שיש לי ולקחתי לתשומת ליבי את המלצתך בעניין צירופי המזון , אני מודה לך שכן יש שיפור משמעותי מבחינת תחושת הכבדות והצרבות המעיקות. רציתי לשאול - מה לעשות כאשר אני מכינה סנדויצ'ים לעבודה (שלא כמו בארוחה חמה בה אני מפרידה עמילנים בחלבונים) , מה כבר אני יכולה לאכול שישמור על הפרדה בין עמילן לחלבון, הרי צריך גם לגוון ומלבד טחינה שאגב גם לא ממש מומלצת עם פחמימות מה אני יכולה לשלב ..? (היום אני אוכלת בסנדויץ - גבינה/חביתה/טונה/נקניק - ללא שום , רק פסטרמה+חומוס/ריבה - אף אחד מהאופציות הללו לא עושה לי טוב ... נואשתי). בארוחה חמה הרבה יותר קל לי להפריד , אגב יוגורט דנונה (ללא שום פרי) יחד עם שיבולת שועל וכפית סילן - גם לא טוב ?? יוגורט נחשב חלבון לכל דבר ?? באשר לדברי מתיקה מלבד סילן או דבש ביוגורט ופירות אינני אוכלת מתוקים לכן נורא קשה לי לוותר על ה"תענוג" הזה בערב , היש מתוק אחר שיותר מומלץ ..? כי אני יודעת שמתוק באופן כללי לא מומלץ אך הצורך שלי למתוק ישנו (במידה סבירה) תודה רבה ויום נעים גלי

לקריאה נוספת והעמקה
01/02/2005 | 14:39 | מאת: צביקה קורן

גלי שלום, גבינה/חביתה/טונה/נקניק בכריך - מתכון בטוח לצרבת. את יכולה לשים בכריך מעט אבוקדו, ממרח חומוס או טחינה בתוספת נבטים (אספסת או ברוקולי), או עלי ביבי, או עלי חסה. אל תהיי מוטרדת מהקלוריות - בכל מקרה צריך כמה כפיות שומן בתפריט היומי. את יכולה לנסות לא למרוח שום דבר ולאכול עם סלט ירקות או ירקות חתוכים. יוגורט (חלבון), שיבולת שועל (דגן -פחמימה מורכבת) וסילאן (פחמימה פשוטה) - צירוף לא טוב וגם זה מתכון לצרבת. אם את חייבת מתוק תאכלי כמה תמרים יבשים בנפרד מהארוחה - עם תה צמחים למשל (שומר, בבונג, מליסה וכד'). התמרים מכילים סיבים ויש להם השפעה פחות חזקה מהסילאן. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית