הרנייה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
צבירקה/בלה שלום הנני בת 23 , אובחנתי לפני כשנתיים כסובלת מבקע סרעפתי - הרנייה, ניסיתי לאור העבודה שסבלתי כרונית מצרבות לעבור מדברי חלב למוצרי סויה . כמו כן למדתי עם הזמן מה עושה לי טוב או רע, היום אני אוכלת קוטג' וגבינה לבנה וחזרתי לשתות חלב רגיל 1% , לחם אני עברתי מלחם קל ללחם מחיטה מלאה ללא שמרים ולא קמח לבן, שאלתי, מדוע בכל החברות שניסיתי חלב הסויה מלא בגושים, רק בגלל זה עברתי לחלב רגיל ... האם יש עוד איזשהו תחליף אחר לחלב ?? אני רגישה מאוד לחלבים חמוצים, למשל יוגורט מחלב עזים עושה לי לא טוב ....מה בכלל מומלץ לאכול בערב, אני מתאמנת כל יום שעה בחדר כושר, בעבודה אוכלת שני סנדויצ'ים ופרי עד שש ומגיעה הביתה כמהה לאוכל והעיקר למתוק, היום אני מוצאת נחמה ביוגורט ביו שלא ממש עושה לי טוב עם צימוקים , שיבולת שועל וסילאן , זה לא משביע אותי ממש, מצד שני אני בתקווה לרדת קצת במשקל לכן אינני יודעת מה לאכול בערב. נוכח העבודה והנוחות יוצא לי לרוב לאכול אוכל מבושל רק בסופ"ש בדר"כ ... תודה וסליחה על הסיפור הארוך
גלי שלום, תחליב שקדים או שומשום יכלו להיות תחליף מצויין לחלב וזה אפילו מונע (ועוזר) צרבת. צריך להשרות 10 - 20 שקדים, או 2 כפות שומשום מלא למשך 4 - 8 שעות. לקלף את הקליפה מהשקדים ולטחון בבלנדר עם 1 - 2 כוסות מים. אפשר להוסיף פרי אחד או שניים ולתבל בקינמון, ו/או ג'ינג'ר. אני לא ממליץ להמתיק (מתוק גורם לצרבת...). השילוב של יוגורט, צימוקים, שיבולת שועל וסילאן לא ממש טוב לנושא הצרבת. אם תאכלי יוגורט טבעי (לא הסוג הצבוע בתוספת "פרי" ומעדנים למיניהם) עם פרי, או יוגורט עם סלט וכמה שקדים או אגוזים - את מסודרת מבחינת ארוחת ערב. אני מציע לך לחפש בגוגל או בספרות הטבעונית על נשוא "צירופי מזון". זה יכול לשפר מאד את איכות חייך ולמנוע נזקים לוושט ולקיבה. כדאי לרכוש את ספרו של יצחק בן אורי: "תזונת האדם ובריאותו. זה ספר הדרכה לתזונה טבעונית ולכן כדאי לקרוא בצורה סלקטיבית ולקחת רק מה שמתאים לך (לדוגמה צירופי המזון וכללים לאכילה נכונה). במקרה שלך אני לא מציע להסתפק רק בפורום אלא לקבל יעוץ אישי. בהצלחה צביקה
שלום לך, בניגוד לצביקה אני לא חושבת שכולנו צריכים להיות טבעונים זה יפה בתאוריה אבל לרוב האנשים לא מעשי . לכן לדעתי את כן יכולה להשתמש ביגורטים עם פירות וגם בברים של אנרגי, גרנולה וקורנפלקס. אם את יכולה לעשות חלב שקדים יופי אבל לדעתי גם חלב סויה של חברת תנובה הוא בסדר גמור ואין בו שום גושים. בערב את יכולה לאכל סנדיצ מלחם מלא עם אבוקדו, גבינה, ביצה. את יכולה גם לעשות פשטידות מירקות ופסטה מקמח מלא . כמו כן אפשר לאכל תבשילים על בסיס קטניות וארז מלא וגם דיסות מדגנים שונים.
בלה יקרה, א. אני לא טבעוני ולא המלצתי לגלי להיות טבעונית. ב. גלי סובלת מצרבות כרוניות. ואפילו יוגורט ביו "עושה לה לא טוב"... ג. אני מציע לאנשים עם צרבות לא לערבב יותר מדי סוגי מזון. לחם עם גבינה זה מתכון לצרבת לאנשים רגישים (במיוחד בערב). מבחינה זאת לטבעונות יש פתרונות טובים ואחד מהם הוא שמירה על צירופי מזון. ד. את לא הצעת לה פתרון לצרבת, רק אמרת שבניגוד אלי היא יכולה בעצם לאכול הכל, אבל זאת הבעיה שלה - היא לא יכולה לאכול הכל... להתראת צביקה