מה יש בשוקולד? האם ש משהו טוב בשוקולד?

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/12/2004 | 08:31 | מאת: גילה

שלום רב. אני לעתים מאוד רחוקות צורכת שוקולד, ובאותם מקרים די נדירים, אני חשה צורך פיסי דווקא לשוקולד - ואז אני מעדיפה לצורכו כממרח - בתוך לחמנייה או על פרוסת לחם. העניין הוא שמיד אחרי שאני אוכלת למשל סנדוויץ' עם שוקולד - אני מרגישה חולשה פיסית, צמא איום - כאילו שזה ממש סוחט אותי. מצד שני, תוך כדי אכילת אתו סנדויץ אני מרגישה שיש משהו ש"הגוף חוטף". השאלה שלי היא - מה יש בשוקולוד (מלבד סוכר) שאולי לא זמין במאכלים אחרים? ולמה לדעתך אכילת שוקלד גורמת לי לחולשה פיסית ?

לקריאה נוספת והעמקה
27/12/2004 | 09:12 | מאת: צביקה קורן

גילה שלום, לפני מספר ימים עניתי בהרחבה בנושא. אנא דפדפי כמה הודעות לאחר. הדבר היחידי שטוב בשוקולד הוא שמצאו בו חומרים אנטיאוקסידנטים חזקים. לדעתי ניזקו עולה על תועלתו. אני לא מכיר אותך, אבל יתכן ותחושת החולשה נובעת מהכמות הרבה של הסוכר שמגיעה לדם. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית