גאזים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
אני בת 26, סובל מאז שאניזוכרת את עצמי מגאזים ונפיחות בבטן. עדיין לא מצאתי פיתרון לכך, נאמר לי שיש לי מעי רגיז, אבל זה לא ממש עוזר לי.. לפני זמן החלטתי שזה יותר מידי משתלט לי החיים ופניתי לטיפול ברמב"ם. מבדיקה שערכו לי התגלה שאני רגישה ללקטו, אבל זה כנראה לא מקור הבעייה, שכן אני אוכלת מעט מאד מוצרי חלב. נפגשתי עם הדיאטנית ברמבם והיא הציעה לי מספר דברים. לטענתה יש בתפריט שלי (שהוא מאד מצומצם ונטול כמעט כל ירק וקטניות שיוצרים גזים) עודף סיבים תזונתיים. היא אמרה לי לא לאכול את הלחם שאני אוכלת (הרדוף) ולחפש לחם ללא סיבים. שבאתי הביתה ראיתי שלא רשום עליו שהוא מכיל סיבים תזונתיים. בנוסף היא אמרה לי שיוגורט פרו ביוטי יכול להוות בעייה ומוצרי חלב. עכשיו אני לא אוכלת יוגורט וכמעט נמעת ממוצרי חלב וכמעט ואין שינוי. מלמידתי את הנושא הבנתי שיש 2סוגי סיבים תזונתיים שרק אחד מהם עלול לגרום לגזים- אשמח לדעת איזה סוג זה ואת שמות לסיבים הללו.בנוסף אשמח לקבל חוות דעת ומה עוד אפשר לעשות כדי לפתור את הבעייה הזו שהיא כה מביכה ומשפיעה על חיי. תודה רבה
מירה שלום, בנושא זה דובר רבות בפורם - עשי חיפוש ותמצאי מידע נוסף. בכל אופן, בנושא הסיבים - יש סיבים מסיסים (שיבולת שועל) שאותם כדאי לצרוך ויש סיבים לא מסיסים (סובין חיטה) מהם כדאי להימנע במקרה של גאזים. בנוסף למוצרי חלב כדאי שתבדקי באופן אישי איזה מזון גורם לך גזים כגון: כרוב, כרובית, צנון, סויה, קטניות, סוכרים, שמרים וכד'. אגב, אני לא מציע לך לצרוך לחם לבן. זה גורם לעצירות ו...לגזים... חשוב להקפיד על לעיסה איטית ולא לשתות בזמן האוכל ובמיוחד לא משקאות מוגזים. "תרופה" מומלצת: לטחון זרעי שומר, קימל, כמון, סלרי ולבזר על האוכל (סלט, מרק, ירקות מבושלים וכד'). חליטה (תה) שך שומר וקמומיל יכולים גם כן לעזור. בנוסף אני מציע לך לבצע בדיקה להימצאות פטריית קנדידה במעיים. יש מעבדה בחיפה שמבצעת את הבדיקה באופן פרטי. בבדיקות הרגילות של קופת חולים לא מצתרים אותה. בהצלחה צביקה
הי צביה, מודה לך על תגובתך ויש לי כמה שאלות: 1. האם סיבים לא מסיסים -סובין חיטה נמצא בלחם הרדוף מחיטה מלאה? כתוב עליו שהוא מכיל קמח מלא אורגני, שרוט חיטה אורגנית, מחמצת שאור אורגנית, גלוטן, סובין אורגני, מלח, שמרים וגלוטן- משהו מאלה נחשב לסיבים?.סובין הוא בלתי מסיס? 2. אני נמנעת מכל הירקות שהזכרת, מה לגבי תפוחי עץ? הם גורמים גזים? 3. האם זה נכון שיוגורט עם חיידקים מפעיל יותר את המעיים וגורם להיווצרות גזים? 4. יש לי הרגשה שתחליפי הסוייה לחלב וליוגורט גורמים גזים לא פחות... 5. איך מגיעים לבדיקות הקנדידה הללו? אם אני סובלת מגזים מעל 10 שנים- זה יכול להיות קנדידה? מצטערת על המגילה... ואשמח לשמוע את דעתך, תודה וחג חנוכה שמח!!