דיאטת יו יו

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

24/10/2004 | 13:23 | מאת: עידן

שלום, לא הבנתי את הפגיעה בגוף לאחר דיאטת יו יו(או דיאטת כסאח) בנאדם שעשה דיאטה כזאת במשך תקופה של שנה אז הגוף שלו יהיה רגיל תמיד לתפקד רק מסביבות ה1000 קלוריות? גם לאחר שהבנאדם הפסיק את הדיאטה? מה אפשר לעשות כדי לתקן מצב כזה? ואם הבנאדם במצב כזה אוכל 2000 קלוריות שזה נורמלי, אז הוא משמין? וככה זה יהיה כל החיים שלו? תודה

24/10/2004 | 15:12 | מאת: בלה אגמון

שלום רב, אדם לא יכול לחיות לאורך זמן על 1000 קלוריות בממצוע. כולנו אוכלים הרבה יותר מזה למרות שנדמה לנו שלא. אם אכלת משך הרבה זמן 1000 קלוריות וירדת במשקל אכן נגרם נזק חמור נפשי וגופני, נזק אשר יגרום לגוף לעלות בחזרה במשקל ברגע שיתחיל לאכל נורמאלי. כדי לתקן את זה חשוב לעבור תהליך של איזון אשר יכלול בתוכו חזרה הדרגתית לאכילה בריאה ונכונה, פעילות גופנית מתונה ואיזון נפשי. כדי לדעת איך הגוף שלך יגיב צריך לנסות ולראות. יתכן שזה לא השפיע עליו לרעה והוא לא יעלה יותר מידי אחרי אכילה נורמאלית.

24/10/2004 | 15:41 | מאת: עידן

לא חזרתי לאכול רגיל אלה הייתי כל כך מורעב מהדיאטה שאכלתי הרבה הרבה יותר ובמשך שבוע עליתי 4 ק"ג או קצת פחות. השאלה שלי עכשיו היא האם אני עוד יוכל לרדת במישקל אחריי הדיאטה הזאת? הגוף שלי כבר "יודע" שהוא צריך לתפקד מחדש עם כמות נורמאלית של קלוריות או שלתמיד הוא יחשוב ש1000 קלוריות זה מספיק בישבילו? תודה.

מנהל פורום תזונה טבעית