כמה שאלות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/10/2004 | 19:04 | מאת: סטס

שאלות: 1. כידוע זרעי פשתן טחונים מאבדים אחרי זמן קצר מאוד את סגולותיהם. שאלה שלי כזאת אם טוחנים את הזרעים ושמים אותם לכלי ומוסיפים שמן(לדוגמה שמן זית כבישה קרה) האם הם נשמרים לאורך זמן? 2. האם גרנולה הוא אוכל בריא? 3. האם משקה שמאוד פופלרי ברוסיה שנקרא קוואס שמכינים אותו מלחם שיפון מלא המותסס במים וסוכר על ידי שמרים כמה ימים הוא משקה בריא? כי במקורות מסויימים קראתי שהוא בריא(יש בו ויטמינים, עוזר למעיים על ידי כך שיש בו שמרים).

לקריאה נוספת והעמקה
21/10/2004 | 21:47 | מאת: צביקה קורן

סטס שלום, 1. כדי לשמור על שמן פשתן כדאי לטחון ולאכול תוך 20 דקות. אם עשית כמות גדולה אפשר לשמור במקרר בקופסה אטומה. השמן המועדף כדי לשמור על הטחון הוא שמן נבט חיטה העשיר בויטמין E. ויטמין זה ידוע כאנטי אוקסידנט (מונע חימצון) ולכן הוא עשוי להאט את החימצון (הקילקול) של השמן הטוב שנמצא בפשתן הטחון. בכל מקרה אני לא ממליץ לקנות פשתן טחון בחנות טבע. עדיף לקנות מטחנת קפה קטנה ולטחון בבית לפי הצורך. 2. גרנולה שקונים בחנות היא לא מזון איכותי מכיוון שהיא קלויה ויש בה כמות גדולה של סוכר (היא עדיפה כמובן על שוקולד, וכל מיני דגני בוקר צבעוניים שנותנים לילדים שהם ממש מזיקים). הקליה הורסת את השמנים שנמצאים באגוזים ובזרעונים שבגרנולה. כדאי לראות מה הרכיבים ולעשות לבד בבית עם פחות סוכר ובלי קלייה. לחילופין את יכולה לקנות מיסלי שזאת תערובת דומה אבל לא קלויה. נסי לקנות את הסוג שהוא ללא סוכר ויש בו פחות קלוריות למאה גרם. 3. לגבי המשקה - אני לא מכיר - אולי בלה יודעת. אם זה משקה אלכוהולי - לא מומלץ. גם שמרים לא טוב לכל אחד. בהצלחה צביקה

מנהל פורום תזונה טבעית