ערך נמוך של HDL

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/03/2000 | 07:26 | מאת: דני

שלום, לפני חודש עברתי התקף לב. כעת אני בטיפול תרופתי. בדיקות הדם מראות על רמת שומנים טובה בגוף לאור הטיפול התרופתי. אולם הרמה של "הכולסטרול הטוב" (HDL) נמוכה (29), גם היחס בינו לבין הכולסטרול אינו טוב (היחס עומד על 6.3). האם ניתן בשינוי תזונה להעלות את רמת ה-HDL ?

21/03/2000 | 22:25 | מאת: סמדר בן נון

לדני שלום קשה מאוד להעלות את רמת הHDL על ידי תזונה. מה שיכול מעט לעזור הוא כמובן טיפול תרופתי ,אם אין לך עודף משקל אזי מומלץ לאכול שמן זית בכמות של כ-2 כפות ליום. גם ספורט אירובי יכול לעזור כמובן. חשוב מאוד שה-LDL יהיה נמוך מ-100 משום שהיה לך התקף לב. הרבה בריאות ,יפעת קליין

מנהל פורום תזונה טבעית