החסה לסוגיה-הבדלים במרכיבי התזונה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
האם יש הבדלים במרכיבים התזונתיים בין סוגי החסה השונים המצויים .
יתכן שיש אבל אני לא יודעת את ההבדלים.
יגאל שלום, ככל שהחסה כהה יותר היא עדיפה מבחינה בריאותית. לכן החסה ה"ערבית" הכהה(עלים ארוכים) עדיפה על פני החסה האמריקאית העגולה והבהירה.העלים הירוקים עשירים יותר בסיבים ובכלורופיל. כלורופיל נחשב ברפואה הטבעית כמנקה מרעלים, לוחם בדלקות, עוזר בהגלדה של פצעים, משפר את בריאות כלי הדם, משפר עיכול, מחזק את המערכת חיסונית, מעודד חידוש רקמות וכדוריות הדם האדומות, אשר אחראיות לאספקת החמצן בגוף. עם זאת החסה האדומה והחסה המסולסלת הכהה (רוזה לולה) מכילות פי עשר חומרים נוגדי חימצון ואנטי סרטניים. כך שלמרות המרירות, כדאי לצרוך גם אותן אותן - רצוי מגידול אורגני. אגב, החסה נחשבת גם כמרגיעה ומשפרת שינה ולכן כדאי לאכול בערב. בהצלחה צביקה
לצביקה קורן . תודה עבור התשובה המלאה .