אלקאליות
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב אני בת 25 עם כיליה מתפקדת אחת בריאותי תקינה נאמר לי על ידי הרפאה שמעבר לתזונה צמחונית מטיבה עם הכליה בכך שאין היא צריכה להתמודד עם תוצרי פירוק של מזון מן החי? האם אפשר לקבל רשימה של מזונות היוצרים סביבה אלקאלית? תודה רבה
אני לא ממש הבנתי את שאלתך.
איילת שלום, רוב הפירות (למעט שזיפים) ורוב הירקות (למעט עגבניה) יוצרים תגובה בסיסית בגוף. בעיקר כדאי להרבות באכילת ירקות ירוקים (חסה, מלפפון, ברוקולי כרוב, פטרוזיליה, עלי בייבי וכד'). שקדים וחלק מהדגנים (לדוגמה: שיבולת שועל) יוצרים תגובה בסיסית (אגוזים פחות). הנזק של החלבון מהחי נוצר מתוצרי הפירוק שלו שמעמיסים על הכליות ומהכמות הרבה של הזרחן המצויה בהם. הזרחן גורם לתגובה חומצית בגוף... לאור זאת כדאי לך להגביל את כמות החלבון היומית ל 0.6 גר' ביום לכל קילוגרם ממשקל גופך. (הטבעונים ממליצים על 0.3 גרם, והדיאטנים הקונבנציונלים על 0.8 גרם ביום). כך שאם את שוקלת 70 ק"ג - את זקוקה רק ל42 גרם חלבון ביום. רצוי שיהיה ממקורות צמחיים כגון: שקדים אגוזים, זרעונים, טחינה וטופו. אפשר גם יוגורט עיזים אורגני. בנוסף, אם את רוצה לשמור על בריאותה של כילייתך האחת מומלץ להמנע מצריכה מופרזת של מלח. כדי להתקיים אנו זקוקים רק לגרם אחד של מלח ביממה ואת זה תקבלי (ויותר) מאכילת לחם, מוצרי חלב, ממרח חומס וכד'. נסי להימנע בכל מחיר מחמוצים, פיצוחים, גבינות מלוחות דגים מלוחים ומהוספה של מלח למזון (לזרוק את המלחייה לפח!). אגב, גם המלח (נתרן) יוצר תגובה חומצית בגוף... מזונות נוספים שגורמית חומציות: קפה, תה, קולה (עשירה בחומצה זרחתית), קקאו. כדאי להתייעץ עם נטורופט את תזונאי/ת המתמחה במחלות כיליה. בהצלחה צביקה
צביקה תודה