סיבים תזונתיים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב! ראיתי מתכון של עוגיות טחינה המכיל בתוכו קמח לבן- ברצוני להמיר את הקמח בקמח מלא: א. האם כוס קמח לבן= כוס קמח מלא או שמא עליי להפחית את כמות הקמח המלא במתכון? ב. חשבתי להוסיף לא רק קמח מלא אלא גם שיבולת שועל או סובין חיטה על מנת להעשיר את המתכון בסיבים- מה עדיף ובאילו כמויות? ג. קראתי בספר שסיבים בכמויות רבות עלולות לגרום לחוסר ספיגה של סידן (אשר נמצא בטחינה עצמה), האם כמות הסיבים במתכון באמת יכולה להשפיע על הספיגה? מצטערת על ארוך השאלה, תודה!
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אורנה. אני לא ממש יודעת איך ישפיע החלפה על המתכון. אני מציע שתנסי ותראי. אכן סיבים מפרעים לספיגת סידן אבל לא נראה לי שזו תיהיי בעיה בכמויות שאת מדברת עלהם. סובין ושיבולת שועל הם מוצרים בריאים שאכן יכולים להעשיר גם בטעם וגם באיכות תזונתית וכדאי להשתמש בהם.